Stipendienprogramm für geflüchtete ukrainische Historikerinnen und Historiker / Scholarships for Ukrainian Historians who are forced to leave their country / Стипендії для істориків та історикінь з України, які вимушено покинули свою країну

Das Historische Seminar der Uni Münster bietet ab sofort Stipendien für ukrainische Historikerinnen und Historiker an. Die Stipendien betragen 2000€/monatlich für PostDocs und 1350€/monatlich für Promovierende. Die Ausschreibungstexte auf Englisch und Ukrainisch finden Sie unten.
Für weitere Informationen auf Ukrainisch steht Dr. Liliya Berezhnaya (lbere_01@uni-muenster.de) zur Verfügung.

The Department of History at the University of Münster offers scholarships for Ukrainian historians. The scholarships consist of 2000€ per month each for PostDocs and 1350€ per month each for PhD students. You can find the call for applications in English and Ukrainian below.
For further information in Ukrainian, please contact Dr. Liliya Berezhnaya (lbere_01@uni-muenster.de).

Історичний факультет Вестфальського Університету Вільгельма (м.Мюнстер, Німеччина) пропонує стипендії для українських істориків та історикінь. Стипендії дорівнюють 2000€ в місяць для рівня «постдок» та 1350€ для аспірантів. З оголошенням англійською та українською мовами можна ознайомитися нижче.
За інформацію українською, звертайтеся до Dr Liliya Berezhnaya (lbere_01@uni-muenster.de).

Call for Application

Оголошення про стипендії

Legal Guidelines (in German)