STUDY NEWS

| study@home

Keine neuen study@home Anmeldungen

Ab sofort werden aufgrund des fortgeschrittenen Semesters keine neuen study@home Anmeldungen mehr angenommen. Bitte sehen Sie daher von neuen Anfragen ab. Auch für das SoSe2021 wird es eine Corona-Härtefallregelung (pdf) für study@home geben.

| Stay abroad

Infoveranstaltung Auslandsaufenthalt

Mittwoch, 25. November 2020, 12 Uhr s.t. via Zoom.
Zugang zur Veranstaltung über den Learnweb Ordner "Studienberatung ES."

Culture & Communication (study@home)

If you are in your 5th semester (or higher) and you need to make use of the Culture & Communication @home option, you have to consider the following two forms:

1 QISPOS registration study@home
Send the following documents to the student advisory service for verification:

Send us an email with the subject “QISPOS registration study@home” from your official uni-account.

As soon as you receive the signed form (only valid for six weeks), send the it to the exam office (Prüfungsamt I) in order to get QISPOS access to the study@home possibility.
  • If you cancelled your stay or work experience abroad due to the COVID-19 pandemic, simply write “reason: COVID-19 pandemic” in one of the boxes.

2 (a) Course documentation (study regulation before winter term 18/19)
You need to download and fill in this course documentation (pdf) [de] if you have started your BA before the winter term 18/19. Your respective lecturers will document your participation if you have fulfilled the course requirements (all in all 8 LP). Hand in the signed form with your intercultural dossier.

2 (b) Course documentation (study regulation from winter term 18/19 onwards)
You need to download and fill in this course documentation (pdf) [de] you have started your BA in or after the winter term 18/19. Your respective lecturers will document your participation if you have fulfilled the course requirements (all in all 7 LP). Hand in the signed form with your intercultural dossier.

| Nachmeldeverfahren

Information bezüglich des Nachmeldeverfahrens

Bachelorstudierende im 1. Semester

Sie können sich zunächst nur für die Termine am Dienstag, 3.11.2020 anmelden, wenn Sie sich ordnungsgemäß am Anmeldeverfahren beteiligt haben. Für alle anderen Studierende, die dies nicht getan haben, bieten wir Termine am Mittwoch, 4.11.2020 an.

Sollten Sie Studierende/r in einem höheren Fachsemester sein und Kurse wiederholen wollen, können wir Sie nicht zuteilen. Bitte kontaktieren Sie in diesem Fall die Geschäftsführende Direktorin.

Sollten Sie Studierende/r in, die über keine Kennung verfügen und sich nicht über das Learnweb anmelden können, kontaktieren Sie bitte die Geschäftsführende Direktorin bzw. die Geschäftsführung. Wir bieten hier einen Sondertermin am Mittwoch, 4.11.2020 von 14:00-14:30 an. Sie bekommen dann einen Zoom Link.
Master of Education Studierende

Bitte registrieren Sie sich in unserem neu eingerichteten Learnwebkurs für den Master of Education:
https://sso.uni-muenster.de/LearnWeb/learnweb2/course/view.php?id=49556#section-0 (Passwort: MEd_ES)

Bitte tragen Sie sich hier für das Nachmeldeverfahren ein.

Sie können sich zunächst nur für die Termine am Mittwoch anmelden, wenn Sie sich ordnungsgemäß am Anmeldeverfahren beteiligt haben und das Bachelorzeugnis bereits haben.

Für alle anderen Studierende, die dies nicht (getan) haben, bieten wir Termine am Freitag an.

| Registration

Course registration WS 20/21

General course registration:

All BA seminars for the winter term 20/21 are fully booked but you can still sign up for lectures as long as there are places available - register on HIS LSF.

Study@home course registration:

Normally, you need two courses. Ideally a lecture (2LP) and a seminar (5/6LP). The registration period for seminars is already over and they are fully booked. If you have not got your courses yet, please register for two lectures on HIS LSF as long as there are places available.